Tyngdtäcke recension: Fibertäcke Futura™ 8KG

Jag har nu använt mitt tygndtäcke i åtta dagar och tänkte göra en mindre recension. Många kommer hit efter att ha googlat på olika sökord gällande detta och får alltid lämna besvikna. Precis som jag gjorde i början när jag googlade frenetiskt. Så om jag kan lämna någon liten hjälp så får jag nog göra det.

Kan ju börja med att nämna att det var inte lika klaustrofobiskt som jag trodde det skulle vara i början. Jag har i och för sig ett fibertäcke som är lite luftigare och inte ”ligger på” lika tungt och tight som till exempel kedjetäcken gör. Man kände nästan inte av det efter en liten stund, speciellt inte efter några dagar. Allt kändes som att det var i sin ordning och det var bekvämt.
Jag gillar inte att det är lite stelt (det mjukade dock upp efter några dagar, men inte heeeeeeelt), det lägger sig inte över axlarna som jag brukar göra med mina täcken, ha de lite som en mantel så att bara huvudet sticker ut. Det går inte nu. Och med det så ligger det inte över ryggen på mig när jag ligger på sidan, vilket jag alltid gör. Det blir ett litet mellanrum och kallt, jag vill att täcket ska täcka ryggen, men det kan man nog lösa med teknik.

Och något annat som inte går! Katterna kan inte lyfta upp och ta sig in för att attackera mina fötter! De orkar inte lyfta, och klor kommer inte heller igenom, haaaaaaa! Det är inget direkt djurvänligt täcke. Visst lillkatten ligger uppe på min höft när jag ligger på sidan men det har hon alltid gjort. Men storkatten kan inte längre ligga i mina armar halvt under täcket, så det är synd. Man känner redan nu att det kaaaan bli väldigt varmt under sommaren, men inte lika varmt som med ett kedjetäcke. Eller ett vanligt täcke för den delen, jag brukar dock bara ha ett påslakan på sommaren. Men detta är mycket fluffigare. Bolltäcken är fluffigare också så de kan nog vara rätt så svala. Vi får se, förra året var det ju hemskt varmt. Men nu har vi AC så det är ju 17° under natten ändå.

Men! Det viktiga!

 • Inte alls bra för kuddfort.
 • Jag känner mig inte instängd.
 • Men man dör nog om man blir instängd under. Väldigt svårt att andas!
 • Det är inte ett täcke du ska ha om du ska mysa, speciellt inte med någon annan.
 • Det är ett helvete att få i det i påslakanet. (Lite så att man hellre köper massa tyg och syr ett nytt påslakan runt täcket varje gång det är dags att byta.)
 • Man kan inte bädda sängen fint. Det är för långt och platt. (Om det bara är det och överkast kan det gå. Annars blir det väldans ojämnt)
 • Jag sover faktiskt väldigt tungt.
 • Jag vaknar inte mer än två gånger per natt. (Jämfört med tidigare 4+)
 • Det är ett helvete om det glider ned på golvet under natten. (Och under dagen)
 • Jag somnar snabbare. (Inom 45min, men det är dock med insomningstabletter. Men tiden är därmed halverad.)
 • Jag känner mig mer utvilad.
 • Jag hade, om jag behövde välja igen, valt ett fibertäcke framför ett boll- eller kedjetäcke.

I informationsbladet som man får med står det lite tvättanvisningar och lite annat. Och det nämns även ett Fibertäcke Nova finns tillgängligt. Detta ska tydligen vara ”svalare och mer omslutande” jämfört med Futura, som jag har, som är ”mjukt och följsamt, samtidigt som det ger en känsla av trygghet och lugn”. Tror nog jag vill nämna det när min kontakt ringer om 3 veckor. Nova låter mer som en modell för mig.

I övrigt så utförde jag precis mitt sista och viktigaste test. Blir det skillnad när jag sover efter jobbet? Jag sover nämligen märkbart sämre efter att ha jobbat natt. Kan sällan sova efter kl 11:30. Vilket är väldigt dåligt om jag somnar kl 08:00. Speciellt om jag ska jobba en natt till.

MEN, jag la mig prick 8, somna nog inom 20 minuter, med insomningstabletter. Jag vaknade 1 gång (5min) och sov sen till 13:30, vilket gav mig ungefär 5 timmar total sömn? Helt okej.

All is well.

Hoppas att detta kunde vara till hjälp för någon.
Jag fick mitt genom vården men det ska gå att köpa genom http://novista.se/ ifall någon är nyfiken. Sov gott!

UPDATE, Här kan ni läsa min recension efter att ha använt täcket i ett år.

Publicerat av

Nea

Kontakt: info@tvillingblomman.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *