Sveriges vårdcentraler ?

För några dagar sedan skrev jag ett meddelande till min vårdcentral via 1177. Allt ska vara så simpelt med 1177 (vilket det ofta är). Nu ville jag boka en tid och den funktionen har de där. ”Beskriv ditt problem”, okidoki, här har ni en lång beskrivning på min åkomma, hur vi löst det tidigare, vad som ska göras och att de kan läsa mina journaler om hur det hanterades vid tidigare tillfällen. All information de kan tänkas behöva för att hjälpa mig.

Får svar att de inte förstår vad de kan göra för mig och att jag får ringa för att boka tid. Jaahaaa… då gör jag väl det. Ställer klockan tidigt och går upp för att ringa, drar hela beskrivningen igen, speciellt delen med varför jag söker vård och vad jag vill uppnå.

Jag får en tid, åker dit, väntar fyrtio minuter över tiden, men sånt är vanligt, so I’m gonna let that one slide. Så får jag komma in och träffa en sköterska, som inte mindre än 30 sekunder efter att jag stigit in i rummet säger ”Jamen detta borde du sagt att du ville när du ringde, du måste ju träffa en läkare. Och det finns ingen här nu. Vi bokar en ny tid vid 14 idag.” Jag säger att klockan 14 inte passar allt för fint för mig, det är lite tidigt. Så jag får istället en tid klockan 15.
Okejtackhejdå.

Inställer mig i receptionen igen 14:50 och receptionisten nämner att hon ser att jag redan varit där idag och pekar åt vart jag ska sätta mig. Jag väntar.. 15:10… 15:30.. 15:58… AEH nae, vad händer? Går och frågar försiktigt om något är fel eftersom jag väntat en timme nu. Varpå receptionisten ser att jag hade tid 14. Som vi inte alls kom överens om. Även en detalj hon inte såg när hon kollade min tid när jag kom, som jag isåfall var en timme sen till???

Får besked att läkaren kan träffa mig ändå efter sin nuvarande patient. Jag väntar. 16:30, folk är påväg hem nu… Men han ropar in mig. Konstaterar inom en minut att nähädu, detta har vi inte tid till. Du får komma tillbaka imorgon. Boka en tid i receptionen.
Ohmygodareyoukiddingme.

Går tillbaka till receptionen, nu står där två nya kvinnor som inte alls vet vad mitt problem är.
Long story short.. Jag får i varje fall inte boka ny tid idag, utan jag måste gå upp tidigt imorgon bitti och börja om hela cirkeln i en simpel telefonkö..

Jag betalar skatt, jag har gjort lumpen, jag skänker pengar till Rädda barnen, jag har alla rättigheter (att klaga). Allemansrätten… – Rudolf Andersson

Publicerat av

Nea

Kontakt: info@tvillingblomman.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *