Vin med Tessan.

På balkongen med ett glas vin och en ljudbok sitter jag nu, i resultatet av det som i förrgår var en allt för varm sommardag och sedan igår en mindre snöstorm. Allting är täckt av gula små korn. Pollen – allas favorit. Som jag dessutom misstänks ha blivit allergisk mot nu på senare år.

En sommar var hemsk och jag använde nässpray konstant, som inte gjorde någon skillnad. Jag hade börjat med en ny medicin där en biverkning var ”nästäppa”, and they weren’t kidding. Sa till alla på jobbet att det var pollen när de ifrågasatte mina andningssvårigheter. Sjukt bra och enkelt svar till precis allting.
”Varför har du inte gått ut med soporna? -Pollen”
”Varför har du ett så stort tvättberg? -Pollen”
”Varför har du tre fingrar i din väska?? -Pollen”
”Varför har du så röda ögon, mormor? -Pollen”
Ni ser, utmärkt. Och varsågod, kanske jag tillochmed ska säga. För pollen är ju precis överallt så det är ju up for grabs att använda höger o vänster.

Var var jag någonstans..? Men nu kanske det är det! Pollen alltså. Jag kanske bara halvljög när jag sa det för 2 år sedan. För nu har rinnande ögon och lite annat kul uppkommit. Problemet är bara, det har hållt på sen i oktober. Inte så att julgranen står och dumpar en massa pollen. Så snälla, låt det inte vara katterna. Klart jag förstår att det kanske var katten som orsakade det den gången på morgonen när jag vaknade och han låg tvärs över huvudet på mig och det var osäkert på hur länge det varit så.. Jag har i alla fall skickat ett meddelande till min läkare angående detta så jag kan få svar. Slippa låsa in Oscar på nätterna ifall det kan vara han nivet..

Känner att jag kom av mig lite där… Men hela min mobil har blivit dränkt i pollen. Jag har inte suttit här ute alls länge. Lyssnar på Therése Lindgrens bok ”Ibland mår jag inte så bra”. Jag köpte den för flera månader sedan när den ploppar upp i Google Play och jag hade samlat ihop 150kr i bonus och inget att lägga det på. Så det fick bli den boken och jag är själv väldigt nöjd och jag tror att 98% av befolkningen skulle säga att de känner igen sig i vad hon säger. Resterande 2% är dövstumma och säger ingenting.

Tjingeling!

Publicerat av

Nea

Kontakt: info@tvillingblomman.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *