Aqua ”comfort” Toric, sure okay.

För en månad sedan så skaffade jag nya linser. Månadslinser som man kan ha i dygnet runt, sjukt praktiskt. Man tar ut linserna en gång varannan vecka för att rengöra och sen pop in i två veckor till. Sen byter man. Varje gång jag tagit ut de lite för att ”lufta” och rengöra, så har det vart krångligt att få tillbaka eller att det svider. Tänkte att det kanske har något att göra med att min linsvätska gick ut för över ett år sen, och tydligen ska man inte ha en öppnad flaska mer än 6 månader. Så därför skulle denna slutas användas…
Ja, men typ sommaren 2016 där någonstans då?

Sen igår så var det dags för bytet till ett nytt par. Bara det var krångligt, jag tappade bort en lins, blandade ihop de tre övriga, så jag visste inte vilken som skulle in i vilket ögat och inte heller vilka som var gamla och skulle kastas. På något vänster löste det sig, kanske, det återstår väl att se (ehe) antar jag. Men ah, ifall de torkar ihop i mitt öga.

Så imorse så var de ovanligt grumligt i ena ögat. Brukar vara det på morgonen men nu var det lite överdrivet. Gick över efter kanske en halvtimme efter att jag stressat runt i lägenheten för att jag skulle iväg. Allt gick finfint. Tog en liten tupplur i eftermiddags och ännu en gång det här grumliga. Bestämde mig för att ta ut de ett tag och stoppa tillbaka imorgon. Första gick bra att ta ut, men ifall man sovit med linser så sitter de ofta väldigt sugproppigt den första timmen efter att man vaknat. Så därför gick inte den andra att få ur. Men tog på glasögonen ändå. Som väntat otroligt suddigt.
Men… Suddigt på båda ögonen? Hmm, jag ser ju väldigt bra utan glasögonen här nu ja… Kollar mig i spegeln. Där sitter en lins. Den som försvann igår. Jag har gått nästan ett dygn med två linser i ett öga. Dubbla linser! Problemet här nu då är ju att jag vet inte om det var den nya linsen eller den gamla som jag tog ur eller som sitter kvar. Får nog kasta hela månaden och ta nästa. Inget kul som jag behöver se i oktober sen ändå.

En annan gång när jag försökte ta ur linserna men inte lyckades, var helt suddigt på höger öga när jag tog på glasögonen, så linsen måste ju vara kvar. Drar och drar och drar mot ögat tills det är helt rött innan jag ber om hjälp. Oscar såg ingen lins alls, och inte heller något glas i mina glasögon….
Han petade mig rakt i ögat för att dubbelkolla så det var borta. Så har jag spenderat senaste kvarten med att försöka dra loss min hornhinna…….

Publicerat av

Nea

Kontakt: info@tvillingblomman.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *